Atypical Tendon Injuries

TIME	Торіс	Length	Speaker
8:00-8:10	Welcome and Introduction	10 minutes	Course Chair
Session I: Traumatic Tendon Injuries			
8:10-8:30	Zone II Repair and Pulley Management	20 minutes	Jerry Huang, MD
8:30-8:50	Complex Lacerations, Including the 'Other Zones'	20 minutes	Erin Miller, MD
8:50-9:10	Extensor Tendon: Closed and Open Injuries	20 minutes	Christopher Fleury, MD
9:10-9:40	Flexor Tendon: Zone II and Beyond	30 minutes	Carol Recor, OT/CHT
9:40-10:10	Relative Motion for Flexors and Extensors	30 minutes	Clyde Johnson, PT/CHT
10:10-10:20	Q & A	10 minutes	Faculty & Speakers
10:20-10:40	Break	20 minutes	Break
Session II: Tendon Ruptures			
10:40-11:10	Cadaver Lab: Flexor Repair, Pulley Management, Gapping	30 minutes	Hand Surgery Fellows
11:10-11:30	Complications of Distal Radius Fractures	20 mintes	Sonya Agnew, MD
11:30-11:50	Inflammatory Arthritis and Other Tendon Ruptures (Tendon Transfers)	20 minutes	Nicholas Iannuzzi, MD
11:50-12:20	Rehab Strategies in Tendon Ruptures	30 minutes	De Yamaura, OT/CHT
12:20-12:30	Q&A	10 minutes	Faculty & Speakers
12:30-1:15	Lunch Break	45 minutes	Lunch
Session III: Fractures and Complex Injuries (Mangled Extremities)			
1:15-1:45	Cadaver Lab: Distal Radius Plating, Tendon Transfer and Replants	30 minutes	Hand Surgery Fellows
1:45-2:05	Digit Level Revascularization and Replants	20 minutes	Laura Wong, MD
2:05-2:25	Post-Replant Secondary Surgery (Tenolysis, Dorsal and Volar Capsulotomy)	20 minutes	Chelsea Boe, MD
2:25-2:55	Therapy Post-Replant	30 minutes	Kate Manolopoulos, OT/CHT
2:55-3:00	Q & A	5 minutes	Faculty & Speakers
3:00-3:15	Break	15 minutes	Break
3:15-3:45	Mangled Limb: Primary Management of Bone, Soft Tissue, Nerve	30 minutes	Sonya Agnew, MD
3:45-4:05	Mangled Extremities: Secondary Management	20 minutes	Stephen Kennedy, MD
4:05-4:45	Case Study	40 minutes	Jennifer Erickson, OT/CHT & Chelsea Boe, MD
4:45-5:00	Final Q & A, Comments and Adjourn	15 minutes	Speakers & Course Chair